Artiklar

Alcatel-Lucent prisas för uc-svit

Konsult och analysföretaget Frost & Sullivan har utnämnt Alcatel-Lucents nya uc-plattform Open Touch till den mest innovativa europeiska kommunikationsprodukten i år.

Med Open Touch kombinerar enligt Frost & Sullivan stora möjligheter att utnyttja befintliga investeringar i hårdvara med nya kommunikationsätt som exempelvis video och samarbetsfunktioner i framkant.

Särskilt mycket beröm får Alcatel-Lucent för möjligheterna att sömmlöst flytta ett pågående samtal mellan olika kommunikationsformer och enheter, till exempel från en mobiltelefon över till en videokonferensanläggning.

– Open Touch sviten kan därmed flytta fram företagens position när det gäller att använda sociala medier och visuell kommunikation, menar Dorota Oviedo, analytiker hos Frost & Sullivan.

En annan komponent i plattformen som får tummen upp är möjligheterna till federation med andra sip-plattformar, vilken ska lanseras senare i år. Med den ska det bli möjligt att länka ihop sip-trunkar och nummerplaner i miljöer med flera pbx:er från olika tillverkare. (Källa telekomidag.se)

3cx dist logo 155px
AL VAD color noborder 155
GIG-PRO Certified Dis155px